web analytics

Toerisme in Albanië

Toerisme in Albanië

Toerisme is Albanië op de huid geschreven. Albanië biedt een overvloed aan natuurschoon. De Albanezen zijn er bijzonder zuinig en ook apetrots op. Bijna dertig procent van Albanië is beschermd natuurgebied. Daarnaast kan Albanië pronken met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is bijna wonderbaarlijk dat Albanië meer dan 20 jaar nodig had om zich als een toeristische bestemming te manifesteren.

In 1991 ontwaakte Albanië uit een Stalinistische nachtmerrie en knipperde het verbaasd de ogen tegen het licht van een herwonnen vrijheid. Door meer dan veertig jaar isolerende dictatuur was Albanië compleet achterop geraakt op de rest van de twintigste eeuw. Het taaie doorzettingsvermogen van de Albanezen heeft er voor gezorgd dat Albanië deze achterstand in bijna dertig jaar tijd grotendeels inhaalde.

Albanië biedt een hele rits aan unieke panorama’s, bezienswaardigheden en attracties. Albanië is dan ook uitermate geschikt voor iedere soort vakantie. De natuurgebieden in het Noorden van Albanië zijn een uniek ongerept natuurgebied waar wandelaars en natuurliefhebbers aan hun trekken komen.Door de jarenlange isolatie zijn de oude tradities in de afgelegen valleien van Valbona en Thethi in het Noorden heel erg goed bewaard en worden ze ook nu nog gekoesterd als een onderdeel van de identiteit van Albanië en haar inwoners.

Een rondreis in Albanië zit vol verrassingen al naargelang uw interesse. Gaat uw interesse naar geschiedenis en cultuur dan kan je in een groep of individueel begeleide rondreis je hart ophalen op archeologische vindplaatsen, in middeleeuws Ottomaanse steden, in dorpjes waar de tijd bleef stilstaan en daarboven nog genieten van afwisselende landschappen.

Albanië blijft altijd verbazen. Als vreemdeling word je overal, door een van nature vriendelijke bevolking, met een oprechte en warme gastvrijheid ontvangen.

Met drie UNESCO erfgoed sites: Berat, Gjirokastra en Butrint, ontzagwekkende berg panorama’s en afgelegen ongerepte stranden die met de rest van de Middellandse Zee kunnen wedijveren is Albanië een slapende toeristische duizendpoot. En dan hebben we het nog niet gehad over Tirana, de bruisende “altijd wel wat te doen”, hoofdstad van Albanië.

Maar haast je! Het woord gaat rond! Jaarlijks komen er meer en meer toeristen deze verloren hoek van Europa verkennen om er hun vakantie door te brengen!

Klik op de pins om meer informatie over de locatie te vernemen.

Albanië Blijft Verbazen
wordt ondersteund door
Skanderbeg Tours
De specialist voor
Albanië en de Balkan.

Wij zijn ook aanwezig op Facebook

Contact gegevens

Koningslaan 36 b31
8300 Knokke-Heist
Tel 050621052
E-mail: contact@albanie.be