Reizen in Albanië

skanderbeg tours transportReizen in Albanië is niet meer zo moeilijk als vroeger. Nochtans bezoek je Albaniê beter met een degelijke begeleiding. Je ziet meer en je verliest geen tijd met zoeken. Om een goede indruk van het land te krijgen en enkele hoogtepunten te bezoeken heb je minstens acht dagen nodig. Ideaal is 2 weken. De afstanden in Albanië worden gerekend in reistijd in plaats van afstand. Met een goed uitgewerkt reisschema kun je zonder stress de belangrijkste bezienswaardigheden (cultuur, geschiedenis en natuur) bezoeken.

Bij wie?
Je vindt rondreizen door Albanië bij enkele reisorganisaties. Maar de meesten bieden Albanië aan als één van hun vele bestemmingen. Veel van deze reizen volgen ook foute routes zodat er veel tijd verloren gaat of logeren hun gasten in minderwaardige accommodatie of hotels die ver buiten het centrum liggen. Zo houden ze de verkoopprijs laag = aantrekkelijker.

Waar staat of valt een reis naar Albanië mee?

  • de kwaliteit en het onderhoud van het voertuig dat gebruikt wordt
  • de ervaring, taalkennis en de professionaliteit van de chauffeur en de gids
  • de accommodatie die wordt voorzien
  • de restaurants die worden aangeboden
  • de terreinkennis van de reisorganisator

die het land door en door kent, die het in alle richtingen heeft doorkruist. Die zelf de aangeboden hotels en restaurants heeft bezocht, heeft uitgeprobeerd en uitgekozen, biedt de beste garantie op een geslaagde vakantie in Albanië.

Zelfs voor een land als Albanië geldt er een vaste prijs/kwaliteit verhouding. Wie voor een Euro op de eerste rij wil zitten komt van een kale kermis thuis. Het resultaat is dat ze een volledig fout beeld van het land krijgen.